👌👌 تقویت مهارت شنیداری کودک
کلینیک گفتاردرمانی قصرالدشت شیراز
🍂زمانی که با فرزندتان صحبت می کنید، کودک معمولا تنها چیزهایی را که دوست دارد، می شنود. یعنی آنها تمایل دارند بخشی از حرفهای شما را حذف کنند. البته نمی توان کودک را از این بابت سرزنش کرد. اگر تمایل دارید کودک بهتر به حرفهایتان گوش دهد باید مهارتهای شنیداری او را از سنین پایین تقویت کنید.
🔸نکات ساده برای بهبود مهارتهای شنیداری کودک:
1️⃣ خودتان شنونده خوبی باشید.
🍂مهم است که با کودک خود با همان احترامی که می خواهید رفتار کند، رفتار کنید.
🍂زمانی که کودک با شما صحبت می کند، مهم نیست که چقدر بی ربط باشد، مطمئن شوید که واکنش یا پاسخ نشان دهید.
🍂همچنین به حفظ ارتباط چشمی با فرزندتان کمک کنید. کودکان با تقلید رفتار بزرگسالان یاد میگیرند.
2️⃣ با فرزندتان ارتباط برقرار کنید.
🍂آشپزخانه، پشت کامپیوتر،... هر کجا مشغول به کار هستید به کودکتان بگویید چه کار می کنید تا آنها درک کنند.
🍂به زبان ساده، در مورد رویدادهای روزانه با فرزندتان صحبت کنید. سپس از کودکتان بخواهید رویدادها اتفاق افتاده را توصیف کنید.
3️⃣ تخصیص وظایف.
🍂 در هنگام تخصیص وظایف، ساده و مختصر با کودکتان صحبت کنید و هنگام توضیح دادن توجه او را جلب کنید. پس از توضیح از آنها بخواهید تکرار کنند تا مطمئن شوید درک کرده اند.
4️⃣ درباره چیزهایی که جالب هستند، گفتگو کنید.
🍂مطمئن شوید که به طور منظم با کودک خود ارتباط برقرار کنید و از آنها در مورد اتفاقات اخیر، دوستیهای و علایق آنها سوال کنید.
5️⃣ فرزندتان را در فرآیند تصمیم گیری دخیل کنید.
🍂از فرزندتان بپرسید که چه کتابی را میخواهند بخوانند، چه بازیهایی را دوست دارند، چه لباسی میپوشند، و غیره. سعی کنید به مهربانی چیزی را بیان کنید.
🍀 اگر آنها هنوز به حرفهای شما گوش نمیدهند و یا به چیزهایی که میگویید توجه نمی کنند، نشانه بیاحترامی است. در این حالت برای شما مهم است که مشکل را با فرزندتان حل کنید و نتایج فردی آنها را که به هر کار خاصی که به آنها میدهید، توضیح دهید. آنها هم چنین میتوانند با کمی تمرین مهارتهای شنیداری انجام دهند.
www.kardarmanishiraz.ir
🍀 برخی فعالیت ها برای تقویت مهارت شنیداری.
1️⃣ به هم گوش دهید.
💧برای اینکه مهارتهای شنیداری موثر را در فرزندتان ایجاد کنید، باید به نشانههای گوش کردن توجه کنید که کودک شما به شنیدن آن علاقهمند خواهد بود. برای مثال کتاب های شنیداری تمرین خوبی است برای بهبود مهارت شنیداری کودکتان.
💧همچنین می توانید با یکدیگر به گوش دادن کتاب بپردازید و دربین آن مکث کنید و از فرزندتان بخواهید درباره چیزی که درک کرده است، صحبت کند.
2️⃣ لذت بردن از فعالیت های خواندن.
💧 زمانی که برای کودک خود مطالعه میکنید، داستانسرایی را یک فرآیند دو طرفه میسازد. در طول داستان مکث کنید و از فرزندتان بخواهید حدس بزند که بعد چه اتفاقی میافتد.
💧همچنین میتوانید از کودک بپرسید که در این داستان بیش از همه آنها چه چیزی را دوست دارند، اگر شانسی برای آن وجود داشته باشند، و چگونه داستان قبل از خواندن پایان داستان، به اتمام می رسانند.
💧در هنگام خواندن داستان، چند بخش را اشتباه بیان کنید و از کودکتان بخواهید اشتباه را پیدا کند.
3️⃣ بازی.
💧بازیهایی مانند "زنجیره داستان" که در آن یک گروه از مردم دور یک دایره مینشینند و باید داستان را از جایی که فرد قبلی آن را رها کرده ادامه دهد، و هر فرد به یک جمله کمک میکند، میتواند به کودک شما کمک کند که گوش دهد، درک کند و پاسخ دهد.
💧همچنین میتوانید خلاق باشید و بازی هایی از این قبیل بسازید. مهم این است کودکان را به گوش دادن و دقت کردن تشویق کنید.
4️⃣ شرکت در فعالیت جهت گرا.
💧در هنگام فعالیت های آموزشی همچون خیاطی یا ورزش، کودک شما مجبور خواهد بود به دستورتان گوش دهد و از دستورات پیروی کند تا به موفقیت برسد.
5️⃣ نقش بازی کردن.
💧هرگونه نمایشی همچون تئاتر که شامل داستان مورد علاقه کودک است، در یادگیری و بهبود مهارت های شنیداری و پاسخ دهی موثر است.
⭕ نکاتی که در هنگام صحبت کردن با کودک باید رعایت شود تا آنها به ما گوش دهند.
1️⃣ وقتی با فرزندتان صحبت میکنید طوری رفتار کنید که با یک بزرگسال برخورد میکنید.
2️⃣ دقت کنید از کلماتی همچون لطفا، متشکرم و ... استفاده کنید.
3️⃣ باید به خاطر داشته باشید که به فرزندتان نشان دهید که دوست دارید آنها کاری بهتر از یک دستور را انجام دهند. به عنوان مثال، به جای بگویید: "شما امشب میز شام را بچینید." میتوانید بگویید: "من دوست دارم در چیدن میز شام به من کمک کنید."
4️⃣ تمرکز بر استفاده از زبان غالب مثبت در هنگام صحبت با کودکتان. به جای اینکه از آنها بخواهید کاری انجام ندهند، به فرزندتان بگویید که آنها باید چه کار کنند.
به عنوان مثال، می گویید، "لطفا در داخل خانه بازی کنید، زمانی که در خانه نیستم"، به جای گفتن "در خارج از خانه بازی نکنید (کثیف و خطرناک است)".
5️⃣ اگر کودک شما فریاد میزند یا ...، صبر کنید تا آرام شوند و بعد با آنها صحبت کنید.
6️⃣ از کودکان در مورد بهترین قسمت روز خود سوال کنید. به جای اینکه بپرسید روز خوبی داشته اند یا نه.
🌀نتیجه گیری.
در کل، اولین و مهمترین چیزی که باید در هنگام رشد مهارتهای شنیداری کودک خود توجه داشته باشید این است که ارتباط با کودک شما یک خیابان دو طرفه است.
زمانی که ارتباط برقرار میشود، شما باید همیشه به کودک خود احترام بگذارید و مانند یک بزرگسال، با آنها رفتار کنید.
اگر میخواهید کودکتان بهتر درک کند، باید تلاش کنید.
لیست بهترین مراکز گفتاردرمانی در شیراز
بهترین مطب های دکترگفتاردرمانی در شیراز
کلینیک توانبخشی گفتاردرمانی قصرالدشت
درباره گفتار درمانی شیراز چه می دانید؟
مراکز گفتار درمانی شیراز همانند تمامی مراکز گفتاردرمانی توسط آسیب شناس گفتار و زبان ( گفتار درمانگر ) مدیریت می شود . آسیب شناسان گفتار و زبان (گفتار درمانگر ) ، با مدرک لیسانس ،فوق لیسانس یا دکترا از دانشگاه علوم پزشکی فارغ التحصیل می شوند.
همانند دیگر رشته های حوزه توانبخشی ( فیزیوتراپی ، شنوایی شناسی و..) این افراد در صورت داشتن ۵ سال سابقه کار ، می توانند در شیراز مطب گفتار درمانی تاسیس کنند. امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد.
فهرست کلینیک های پیشنهادی :
کلینیک گفتاردرمانی در شیراز
کلینیک شنوایی سنجی در شیراز
کلینیک فیزیوتراپی اطفال در شیراز
مراکز مشاوره گفتار و زبان و اختلال ذهنی کودک و روان بزرگسال و اختلال جسمی در شیراز
بهترین مرکز گفتار درمانی در شیراز چه مرکزی است ؟
از نظر ما (( گفتار درمان خوب در شیراز )) و یا (( بهترین مرکز گفتار درمانی در شیراز )) مرکزی است که توسط آسیب شناس گفتار و زبان اداره شود و مراجعان آن همگی از کیفیت کار آنها راضی باشند.
یکی دیگر از ویژگی های خوب برای انتخاب می تواند تخصصی کار کردن درمانگر باشد معمولا وقتی درمانگری بصورت تخصصی در یک یا چند فعالیت کار کند تجربه و دانش بیشتری در آن حیطه می تواند کسب کند.
گفتار درمان خوب شیراز چه خدماتی ارائه می دهد ؟
گفتار درمان خوب در شیراز به پذیرش و ارزیابی و درمان اختلالات نظیر :
- لکنت زبان در کودکان
- لکنت زبان در بزرگسالان
- مشکل تلفظ حروف
- دیر حرف زدن کودکان
- گفتار تودماغی
- گرفتگی صدا و مشلات صدا
- از دست دادن گفتار پس از سکته مغزی ( آفازی )
- اختلالات و بیماریهای که مشکلات گفتاری به همراه دارند : اتیسم ، بیش فعالی ، فلج مغزی ، عقب ماندگی ذهنی ، سندروم داون ، کم شنوایی ، کاشت حلزون و..
در لیست کلینیک های گفتار درمانی در شیراز در بالا با کلیک بر روی قسمت جزئیات مطب می توانید به خدماتی که هر متخصص ارائه می دهد دسترسی پیدا کنید.
در صورت تمایل به مشاهده متخصص ها یا دکتر گفتار درمانی سایر شهرها می توانید بروی لینک زیر کلیک کنید:
مراکز گفتار درمانی کشور
کلینیک تخصصی قصرالدشت شیراز